Sinaia, una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România, se prezintă vizitatorului cu un bogat trecut cultural și social.

Fostă reședință a regilor, Sinaia îmbină neîntrecut frumusețea naturii cu cea a artei arhitecturale.

Sinaia este una dintre cele mai vechi stațiuni montane din România. Stațiunea se află la o altitudine ce variază între 798 și 971m, la 121 km de București, furnizând cele mai bune condiții de petrecere a timpului liber dar și de tratament, în toate anotimpurile.

Locul ideal de cazare în Sinaia trebuie să respire personalitatea locului.

Complexul de vile Lucia situat în zona Furnica se poate spune că reprezintă, la o scară mai mică, sufletul Sinaiei.

În vreme ce Vila Domina, contemporană cu Palatul Peleș, etalează o arhitectură distinsă, de reședință aristocratică, în caracterul vilelor Dona și Draga stilul montan, sincer și în același timp intim este lesne de citit.

Pentru amatorii sporturilor de iarnă există o pârtie de bob, multe pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, pârtii de sanie, telecabină, telescaun, telegondolă, teleschi.

În centrul stațiunii se află telecabina. Aici, de la ora 9:00 la 16:00, în fiecare zi puteți să porniți într-o călătorie până în vârful muntelui. Posibilități de călătorii la cabanele din Munții Bucegi: Cota 1400, Cota 1500, Cabana Miorița la 2000 m, Cabana Piatra Arsă, Babele… Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, Sinaia reprezenta locul de petrecere a verii pentru aristocrația românească. Primul loc ce merită vizitat este Mănăstirea Sinaia.

Următorul popas în stațiune puteți să-l faceți la Castelul Peleș. Acolo este unul dintre cel mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca reședință de vară pentru primul rege Hohenzollern al României, Carol I.

Pelișor este situat chiar lângă Castelul Peleș. Acesta a fost reședința de vară a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand. Dincolo de Pelișor se află un alt palat construit mai târziu de dictatorul Ceaușescu. Este construit în stil spaniol și a fost ridicat din dorința dictatorului de a se plasa deasupra familiei regale.

Casa memorială George Enescu, situată în cartierul Cumpătu, este administrată de Centrul European de Cultură și găzduiește concerte ale artiștilor tineri și consacrați, ateliere de creație și măiestrie, audiții muzicale, expoziții, constituindu-se într-un valoros centru muzeal și cultural.

Parcul Ghica – În centrul orașului vă puteți relaxa în recent renovatul parc. În acest loc s-a restaurat recent banca construită de Carol I, ce datează din anul 1905 și tot aici este și un loc de joacă amenajat pentru copii.